Wat is er allemaal nodig voor een website?.

Wat is er allemaal nodig voor een website?.

Misschien ben je je aan het oriënteren op een website. Het maken ervan ga je dan waarschijnlijk uitbesteden, maar je wilt wel graag snappen waar je websitebouwer het over heeft. We leggen je in deze blog alle aspecten uit die komen te kijken bij het ontwikkelen van een website.

We onderscheiden vijf verschillende onderwerpen. Deze onderwerpen baseren we op hoe wij onze websites ontwikkelen. Aan het eind van de blog lees je meer over wat nodig is wat betreft het onderhoud van een website.

  1. Hosting;
  2. Domeinnaam;
  3. CMS (Content Management Systeem);
  4. Thema;
  5. Content.

1. Hosting

Je website staat op het internet, daardoor kan wereldwijd iedereen jouw website bezoeken. Maar om je website op het internet te krijgen, heb je een stukje van het internet nodig. Via een abonnementsvorm bij een hostingprovider kun je dat nodige stukje van het internet huren. De kosten daarvan zijn afhankelijk van de grootte van je website en het aantal bezoekers.

2. Domeinnaam

Met alleen een hostingpakket ben je er nog niet. Bezoekers moeten jouw website namelijk ook kunnen aanroepen. Daarvoor is een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is datgene wat je invoert in de balk in je browser. Voor onze website is dat bijvoorbeeld www.commar.nl. Waarbij ‘www.’ staat voor: World Wide Web, en ‘.nl’ is de extensie die in Nederland gebruikt wordt. In België is dat bijvoorbeeld: ‘.be.’

Je domeinnaam kun je tegelijkertijd met je hostingpakket afsluiten bij je hostingprovider. Let daarbij wel op dat je ook een SSL-certificaat afneemt. Dat betreft het groene slotje wat je ook voor onze domeinnaam ziet staan. Daarmee is je website beter beveiligd tegen bijvoorbeeld hackers.

Meer informatie over een goede hostingprovider, of je hostingpakket via ons afsluiten? Stuur een berichtje zodat we je verder kunnen helpen.

responsive design website

3. CMS (Content Management Systeem)

Het CMS is eigenlijk hét fundament onder je website. Via het CMS kun je bijvoorbeeld foto’s uploaden, pagina’s toevoegen, allerlei technische gegevens wijzigen, functionaliteiten die nodig zijn voor jouw website installeren, etc.

Wij werken standaard met het CMS WordPress. WordPress is het meest gebruikte CMS ter wereld en heeft een marktaandeel van ruim 60%. Het grote voordeel van dit CMS is het grote aanbod aan functionaliteiten. Daarmee kunnen we vrijwel alles om jouw wensen te realiseren.

Meer lezen over waarom wij kiezen voor WordPress? Lees dan ook deze blog.

4. Thema

Binnen het CMS, in ons geval WordPress, is er altijd een thema nodig. Met het thema kunnen we aan de slag met het webdesign. Het gaat daarbij dus minder om het technische gedeelte, maar vooral over hoe de website eruit komt te zien.

Wij gebruiken voor alle websites hetzelfde thema. Dit betreft een thema met meer dan tien miljoen gebruikers wereldwijd, wat een enorme stabiliteit geeft aan het gebruik van dit thema. Daarnaast zijn de mogelijkheden met dit thema ongekend groot. Wat maakt dat wij websites, van absolute topkwaliteit, tegen zeer scherpe marktprijzen kunnen leveren.

Wat als je wensen hebt die niet binnen de mogelijkheden van dit thema vallen? Logische vraag. Het kan inderdaad voorkomen dat je wensen hebt die niet tot de standaardfunctionaliteiten behoren. We zoeken eerst naar een geschikte plugin. Als die er niet is, ontwikkelen we zelf maatwerk waarmee we toch jouw wens kunnen realiseren.

met telefoon achter laptop

5. Content

Dit gaat over de inhoud van je website. De teksten en titels waarmee jij je websitebezoeker gaat overtuigen. Die foto’s waarmee je je potentiële afnemers razend enthousiast gaat maken.

In veel gevallen zorgen wij voor de teksten. Normaal gesproken krijgen we vanuit de klant daarvoor input, wat wij verwerken tot sprankelende websiteteksten. Daarbij letten we er goed op dat we de teksten Google-vriendelijk schrijven, waardoor je hoger rankt in de zoekmachines.

Onderhoudsovereenkomst

Natuurlijk ben je ook benieuwd wat erbij komt kijken als je website eenmaal live staat. Technisch gezien zijn dat vooral de updates aan het CMS en bijbehorende plugins en het thema. Wij bieden daarvoor onderhoudsovereenkomsten aan.

Content up-to-date

Daarnaast adviseren we ook om de inhoud met regelmaat up-to-date te houden. Zodat je terugkerende bezoekers kan blijven boeien en je goed gevonden blijft worden in Google. Zie je dat zelf niet zitten? Wij pakken het graag voor je op! Dat werkt heel simpel. Je koopt bij ons wat uren in, wij zorgen dat je website met regelmaat een inhoudelijke update krijgt en verantwoorden onze uren aan jou. Ontzorgen noemen wij dat 😊.

Meer weten?

Via bovenstaande punten hopen we je een beter beeld te hebben gegeven wat er op hoofdlijnen nodig is om een website te ontwikkelen. Is er nog iets niet helemaal duidelijk? Aarzel niet om ons even een berichtje te doen.

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Deel deze post via:

LinkedIn
Email
WhatsApp
nodig website

Inhoud van deze blog

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.