Waarom kiezen wij voor WordPress als CMS?.

Waarom kiezen wij voor WordPress als CMS?.

Met regelmaat krijgen wij bovenstaande vraag van een klant die overweegt voor ons te kiezen. Het CMS (Content Management Systeem) is het fundament van je website. Dus logisch dat je die keuze weloverwogen wilt maken. In deze blog vertellen wij je waarom wij voor WordPress kiezen als CMS, en waarom dat ook voor jou de juiste keuze is.

Laten we eerst even terug gaan naar het begin. De meeste websites maken gebruik van een CMS. Met een CMS kun je op je website eenvoudig content toevoegen, wijzigen of verwijderen. Ook mensen zonder technische kennis kunnen daarmee op hun website aanpassingen doen aan bijvoorbeeld de tekst of foto’s. En door het gebruik van een CMS vereenvoudig je het onderhoudsproces.

COMMAR <3 WordPress

Goed. COMMAR kiest voor WordPress dus. De eerste versie van dit CMS is in 2003 uitgebracht. Anno 2020 heeft het een marktaandeel van 63%. Wereldwijd draaien meer dan 36% van alle website op het WordPress CMS. Indrukwekkend, toch?

Met name in de eerste jaren is WordPress vooral ontwikkeld om blogs te publiceren en te beheren. Inmiddels heeft WordPress een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is het veel meer dan dat. De mogelijkheden om (complexe) websites te maken zijn indrukwekkend.

Kosten van WordPress

Het CMS WordPress zelf is gratis te gebruiken. Doordat er een enorme community is betrokken bij de ontwikkeling, is dit CMS altijd up-to-date en heeft het alle krachtige functionaliteiten voor groei en succes. Voor elke website worden er plugins geïnstalleerd bestemd voor diverse functionaliteiten. Deze hebben in sommige gevallen wel een (terugkerend) prijskaartje.

Het verschil tussen WordPress.com en wordpress.org

Let op. Verslik je niet in het verschil tussen wordpress.org en wordpress.com. Bij wordpress.com gaat het namelijk niet om het CMS waarover het in deze blog gaat. Het verschil? Via wordpress.com kun je zelf, zonder technische kennis, een website maken. De mogelijkheden zijn echter heel beperkt. Zo kun je niet alle plugins en thema’s downloaden. En de mogelijkheden om je website door te ontwikkelen zijn vrijwel niet aanwezig. WordPress.org daarentegen betreft wel het CMS waarmee wij werken.  Beide zijn gratis oplossingen, maar via het CMS van WordPress.org heb je de vrijheid om je website vorm te geven hoe jij wilt.

De mogelijkheden van WordPress

Waarom zijn wij zo enthousiast over WordPress? We lichten hieronder enkele voordelen voor je uit.

1. Eenvoudig te beheren

Met WordPress kunnen wij de back-end van de website zo inrichten dat je straks zelf op een eenvoudige manier bijvoorbeeld een nieuwsbericht kunt toevoegen. Of een nieuw product in je webshop kunt aanmaken. Zo heb je ons niet voor alles nodig, maar krijg je zelf veel vrijheid om je content te beheren.

2. Ontwikkelkosten

Zoals eerder genoemd heeft WordPress een enorm marktaandeel. Daardoor hebben heel veel partijen allerlei functionaliteiten ontwikkeld voor WordPress. We kunnen daar handig gebruik van maken en daardoor een website relatief snel opleveren. Binnen de bestaande functionaliteiten (zoals bijvoorbeeld een webshopsmodule) maken we natuurlijk een website voor jouw business op maat. Het design is daarbij altijd maatwerk. En verder ontwikkelen we waar nodig een nieuwe oplossing die aansluit bij jouw wensen. Bijvoorbeeld voor een koppeling met jouw CRM.

Overigens. Voor WordPress zelf hoef je niets te betalen. Wel betaal je (jaarlijks) een bedrag voor bijvoorbeeld de plugins die gebruikt worden op jouw website. De hoogte van het bedrag is daarbij afhankelijk van jouw gewenste functionaliteiten en de plugins die we daarvoor gebruiken.

3. Geschikt voor divers gebruik.

Mogelijkheden hoe je gebruik kunt maken van het WordPress CMS zijn o.a.:

  • Onepager;
  • Multipager;
  • Landingspagina;
  • Blog;
  • Webshop;
  • Portfolio.

WordPress plugins

Er zijn meer dan 50.000 plugins beschikbaar. Een plugin is een aanvulling op je website, waarmee je de standaardmogelijkheden van het CMS uitbreid. Bijvoorbeeld voor het maken van een contactformulier of voor het installeren van je Facebook pixel. Met zo’n enorm aanbod aan plugins is er een enorm aanbod aan functionaliteiten beschikbaar. Dat heeft ook een keerzijde. Niet elke plugin is even betrouwbaar. In sommige gevallen kan een plugin juist schade maken aan je website. Door onze kennis maken wij de juiste keuzes in dit enorme aanbod.

google zoekmachine

Goed voor SEO

Het hebben van een website is geen doel op zich. Je wilt natuurlijk ook dat je website je iets gaat opleveren. Daarvoor heb je bezoekers nodig. WordPress websites worden goed gewaardeerd door Google. Daarnaast zijn er veel tools beschikbaar waarmee je kunt werken aan een betere vindbaarheid.

Kortom, WordPress: Geeft flexibiliteit, is gebruiksvriendelijk, kent al veel bestaande oplossingen en matcht goed met Google. Helder toch, waarom wij voor WordPress kiezen? Als je vragen hebt over het ontwikkelen van een website in WordPress, of over mogelijke functionaliteiten, laat het ons weten. Of lees meer over het realiseren van een website. We doen het graag voor je!

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Deel deze post via:

LinkedIn
Email
WhatsApp
wordpress logo

Inhoud van deze blog

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.