Onderhoud van een WordPress website.

Onderhoud van een WordPress website.

Het CMS ‘WordPress’ is ongekend populair en wereldwijd het meest gebruikte contentmanagementsysteem voor websites. Ook wij zijn echte fans en werken uitsluitend met WordPress. Er zijn wel een aantal aandachtspunten bij het gebruik van WordPress. Een belangrijk aandachtspunt is het onderhoud.

Vooropgesteld; WordPress websites zijn betrouwbaar en flexibel. De mogelijkheden binnen WordPress zijn eindeloos, daarom is het zo’n geschikt CMS voor resultaatgerichte (marketing)websites.

Updates

WordPress is open source en wordt continu doorontwikkeld door de WordPress community. Binnen de WordPress installatie maakt de website gebruik van diverse plugins ter aanvulling van de standaard functionaliteiten. Ook deze plugins zijn continu in ontwikkeling. Dagelijks komen er daardoor nieuwe updates beschikbaar voor het CMS en de plugins.

Hierom zijn updates belangrijk

Met deze updates worden onder andere nieuwe functionaliteiten uitgerold, maar ook beveiligingslekken opgelost en voorkomen. In de praktijk zijn daarom vooral verouderde websites doelwit van hackers. Het hacken van een website gaat geautomatiseerd. Er worden talloze inlogpogingen tegelijk uitgevoerd, vaak met als doel om spam te versturen vanaf de server van de betreffende website.

Een gehackte website is na enige tijd vaak niet meer bereikbaar. Het herstellen van een gehackte website is complex en verreist technische kennis.

Onderhoud

Voorkomen dat je website wordt gehackt? Wij dringen bij onze klanten aan op goed onderhoud van de WordPress installatie. Via onze tooling zorgen wij voor het onderhoud van meer dan 50 websites. Waarbij we zorgen voor periodieke back-ups (dagelijks, wekelijks of maandelijks) van de website en een wekelijkse update van de plugins, het thema en het CMS. Pakt een update niet goed uit? Dan rollen we binnen no-time de vorige websiteversie weer terug.

Dit is websiteonderhoud door COMMAR:

  • Wekelijkse updates aan WordPress CMS, plugins en websitethema.
  • Periodieke back-ups (dagelijks, wekelijks of maandelijks).
  • Database optimalisatie.
  • Optimalisatie SPAM.
  • Installatie op de WordPress installatie van de COMMAR beveiligingsstandaarden.
  • Geen opstartkosten.

Samengevat: Een WordPress is uitermate veilig, wanneer er aandacht is voor intensief onderhoud van de website-installatie. Een goed onderhouden website behoudt bovendien goede laadtijden.

Ook geen zorgen maken over de technische staat van je website? Informeer ons naar de mogelijkheden of lees meer over WordPress onderhouden via deze pagina.

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Deel deze post via:

LinkedIn
Email
WhatsApp
onderhoud WordPress website

Inhoud van deze blog

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.