Aanpassingen aan je website, hoe werkt het?.

Aanpassingen aan je website, hoe werkt het?.

Regelmatig krijgen we de vraag van een oriënterende klant: Kan ik zelf makkelijk mijn website onderhouden? Of ga ik jullie veel nodig hebben als ik wijzigingen wil aanbrengen? In deze blog gaan we hier dieper op in en geven we wat voorbeelden uit de praktijk. Alvast een tipje van de sluier; het is heel eenvoudig om zelf de content op je website te beheren.

Let op, dit blog gaat over WordPress websites en gaat specifiek in op onze manier van werken.

Het onderhoud van een website kan grofweg worden verdeeld in twee verschillende categorieën. Namelijk technisch onderhoud en contentonderhoud. Hieronder leggen we kort iets uit over het technische onderhoud. Daarna gaan we dieper in op de mogelijkheden om zelf content te wijzigen op je website.

Technisch onderhoud van een WordPress website

Bij technisch onderhoud gaat het om het up-to-date houden van de techniek en de systemen. Maar ook om de beveiliging van de website, zodat je geen prooi wordt van hackers (die bijvoorbeeld via jouw websiteserver spam willen versturen). Wij raden je aan om dit gedeelte van het onderhoud niet zelf in handen te nemen, maar te laten bij experts. Die hebben daarvoor de tools en kunnen snel ingrijpen als er, bijvoorbeeld na een update, een fout ontstaat. Daarnaast kennen zij de kneepjes van het vak als het gaat om de beveiliging van je WordPress-installatie.

Voor onze klanten nemen wij dit onderhoud op ons via een onderhoudsovereenkomst. Ook ontzorgt worden op het gebied van technisch onderhoud? Stuur ons een mailtje via onderstaand formulier voor meer informatie.

Contentonderhoud

Het soort onderhoud waar de meeste van onze klanten ons liever niet teveel bij nodig hebben, is het wijzigen of toevoegen van de content op de website. Je wilt namelijk je website actueel houden en interessant blijven voor de terugkerende bezoeker. Nieuwsberichten van een jaar oud of een portfolio waar al vijf maanden geen nieuw item aan is toegevoegd, is niet echt het wenselijke online visitekaartje dat je wilt afgeven.

 

Content aanpassen

Goed. Je wilt zelf je website up-to-date houden dus. Voordat we aan de slag gaan met de realisatie van je website inventariseren we altijd in welke mate je zelf de content wil kunnen beheren. Wil je bijvoorbeeld alleen nieuwsberichten wijzigen en toevoegen? Of wil je volledige controle over elke tekst en foto?

Persoonlijk dashboard

Aan de hand van die input gaan we aan de slag met een persoonlijk dashboard. Vanuit dat dashboard kun je op de gewenste plekken elke tekst en elke foto aanpassen. Daarbij blijft het design geheel intact. Zo hoef jij je niet druk te maken over foutjes die in het design kunnen sluipen nadat je je content hebt aangepast, maar heb je wel volledig controle over de inhoud van je website.

Meer weten over onze websites?

Spreekt deze werkwijze je aan en wil je graag wat meer voorbeelden uit de praktijk? Stuur ons een berichtje, dan plannen we wat in om je meer te vertellen en te laten zien van onze werkwijze.

Uiteraard is het ook mogelijk om je door ons in z’n totaliteit te laten ontzorgen op het gebied van online marketing. Wij plaatsen dan met regelmaat nieuwe blogs en content op je website. Voordat we een website realiseren inventariseren we met elkaar de wensen waardoor we tot de beste werkwijze komen.

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Deel deze post via:

LinkedIn
Email
WhatsApp
Aanpassingen aan je WordPress website

Inhoud van deze blog

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.