Zet de puntjes op de ‘i’ met deze website checklist.

Zet de puntjes op de ‘i’ met deze website checklist.

Ga je aan de slag met een nieuwe website? Dan zijn er veel verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst wil je natuurlijk helder hebben welk doel je met een nieuwe website beoogd. Maar ook in praktische zin zijn er veel aandachtspunten die belangrijk zijn en niet over het hoofd gezien mogen worden.

Om in het traject van het ontwikkelen van een website geen steken te laten vallen, hebben wij een checklist gemaakt. Deze checklist hebben we primair voor onszelf opgesteld. Maar als we ‘m toch hebben liggen, stellen we deze checklist ook graag voor jou beschikbaar. In de hoop dat je je voordeel er mee kunt doen.

Onze checklist is overigens niet alleen goed te gebruiken wanneer je een website gaat ontwikkelen, maar ook wanneer je je website wilt optimaliseren.

Inhoud van de checklist

Het idee om een checklist is ontstaan om meer sturing te geven in het proces, tijdens het realiseren van een website. En vooral ook om geen kleine uitglijders te begaan, zoals het niet goed hebben staan van de H1 tags of contactformulieren niet te beveiligen tegen SPAM. Daarom gaat onze website checklist vooral in op de praktische aandachtsgebieden van het ontwikkelingsproces.

Het document bestaat uit zeven aandachtsgebieden, onderverdeeld in meer dan 50 checkpoints (and still counting).

  1. Navigatie
  2. Design
  3. Content
  4. Techniek
  5. SEO Techniek
  6. Online marketing
  7. Livegang


Deze checklist is gericht op websites, voor webshops zijn er een aantal extra checkpoints die niet in ons document zijn verwerkt. Een aantal checkpoints zijn alleen relevant voor WordPress websites.

Kanttekeningen bij deze checklist

Deze checklist is vooral een handig document, maar we onderstrepen graag dat er meer nodig is om een succesvolle website te lanceren. Wij zien het ontwikkelen van een website altijd in samenhang met het potentieel van online marketing. Door vooraf te kijken naar de kansen en de doelgroep en dat te vertalen naar structuur, design en content.

Naast het gebruik van dit document, voeren we altijd nog een website audit uit via onze SEO-tooling. Vanuit daar ontdekken we soms nog een aantal bijkomende optimalisatiepunten. We gebruiken dus meerdere tools en bronnen om de kwaliteit van een website te kunnen waarborgen.

Onze checklist ook gebruiken?

Download onze checklist via onze website en doe je voordeel er mee, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe website gaat maken! Zeker weten dat je niets over het hoofd ziet, of ontzorgd worden in de realisatie van een professionele, marketinggericht website? Neem dan contact op voor het plannen van een vrijblijvende kennismaking!

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Deel deze post via:

LinkedIn
Email
WhatsApp
sea door commar

Inhoud van deze blog

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.