Een website als succesvol verkoopkanaal.

Een website als succesvol verkoopkanaal.

Dat een website veel meer potentie heeft dan het zijn van een online visitekaartje, bewijst deze casus van Wendy van Bijzondere Woorden. Wendy is als eenpitter een doortastende onderneemster. Via haar website kreeg ze binnen korte tijd meer dan 400 bestellingen voor haar boek ‘Doodgewone verhalen’.

Van werken met ondernemers die maximaal willen presteren krijgen wij energie. Een samenwerking met Wendy past daarom helemaal in ons straatje. Want samen met Wendy werkten we aan een website die optimaal bijdraagt aan het succes van Wendy’s Bijzondere Woorden; leadwervend en als succesvol verkoopkanaal.

0 +
Boeken verkocht

Keuze voor COMMAR

Bijzondere Woorden bestaat al langer dan onze samenwerking bestaat met Wendy. Toch koos deze pittige onderneemster, met het oog de toekomst, voor een samenwerking met COMMAR. Haar toenmalige website kon goed een stevige opfrisbeurt gebruiken en er waren nieuwe wensen ontstaan wat betreft nieuwe functionaliteiten op de website.

Belangrijker nog, Wendy wilde haar website gaan inzetten als verkoopkanaal voor haar boek, die zich op dat moment in de afrondende fase bevond. Onze expertise op het gebied van WordPress websites en conversieoptimalisatie sloot naadloos aan op deze wensen.

Keuze voor techniek

Na het designtraject, waarin de wensen van Wendy centraal stonden, hebben we de techniek uitgewerkt. Een belangrijke wens was om het boek ‘Doodgewone verhalen’ te gaan verkopen via de website. We hebben gekozen voor de inzet van Gravity Forms met een iDEAL koppeling middels Pronamic Pay. Hiermee maken we de verkoop van producten mogelijk zonder een webshopmodule te integreren.

In gevallen waar het gaat om de verkoop van minder dan tien producten is dit vaak de meest geschikte optie. Zowel als het gaat om tijdsinvestering voor de realisatie ervan als om de gebruiksvriendelijkheid voor de websitebezoeker.

Zo maken we het succesvol

Nadat een bestelling is geplaatst ontvangt Wendy, de drukkerij en afnemende partij een bevestigingsmail. Vanuit hier wordt het verdere afhandeling opgepakt door de drukkerij. Deze werkwijze is een groot succes gebleken. Wendy ontving in korte tijd meer dan 400 bestellingen.

Met de realisatie van deze verkoopmodule hebben we niet alleen gekozen voor de inzet van de juiste technieken, maar ook ingezet op een converterende bestelpagina. Het bestelformulier is al zichtbaar boven de fold, en staat naast de belangrijkste informatie over het boek. Diverse buttons verwijzen naar dit bestelformulier. Zo komt de websitebezoeker overal eenvoudig terug bij het bestelformulier. Het bestelformulier zelf bestaat uit eenvoudige stappen waarin alle mogelijke drempels zijn weggenomen.

Implementaties

Naast de implementatie van dit bestelformulier met iDEAL koppeling hebben we onder meer het volgende gerealiseerd op de website bijzonderewoorden.nl:

  • Eigen dashboard voor Wendy waarin eenvoudig alle websitecontent beheert kan worden;
  • Blogmodule met automatische plaatsingen van de blogs op zowel de homepagina als de overzichtspagina van de blogs.
  • Recensies, waarbij de websitebezoeker eenvoudig een recensie kan achterlaten over het boek van Wendy.

 

Je website ook succesvol inzetten?

Ook meer uit je website halen dan een online visitekaartje? Neem contact met ons op om je ideeën te bespreken en vrijblijvend advies te krijgen over websitetechniek, conversieoptimalisatie en online marketing.

Sparren over websites?

Maarten van Lit
Specialist websites en webshops

+31 6 187 01 737

Inhoud van deze casus

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.

Google marktonderzoek

Google marktonderzoek.

Ontvang unieke Google inzichten van jou en je concurrentie.

Je ontvangt binnen drie werkdagen een uitgebreid rapport met een analyse van eigen prestaties, en de prestaties van je concurrent.

Bekijk het voorbeeldrapport en bestel.